Aquamist

U bevindt zich hier:

Toepassing machineruimten

Machineruimten in het algemeen zijn gebieden waar complexe machines snel bewegen, vaak in de buurt, warmte genereren en aanzienlijke hoeveelheden olie nodig hebben om de prestaties te optimaliseren. De oliën, smeermiddelen en hydraulische oliën die in machineruimten en fabrieksruimten worden gebruikt, kunnen ontvlambaar worden, ook al zijn het relatief niet-vluchtige vloeistoffen en hebben ze vlampunten die hoger zijn dan normale temperaturen.

Als er een mechanische storing optreedt die een hoge temperatuur veroorzaakt, bijvoorbeeld door compressie in een motor, contact van een vloeibare brandstof met een heet oppervlak, vonk of vlam, is het risico op een ernstige brand groot. Machineruimten zoals turbine-behuizingen, transformatoren en generatoren, motortestcellen en verfcabines behoren tot de ruimtes met het grootste brandrisico. Deze ruimtes zijn te vinden in omgevingen die zo divers zijn als winkelcentra; in lift- en roltrapmachinekamers, automobielproductie en -onderhoud, energieopwekkingsgebieden en in vele andere toepassingen met verbrandingsmachines die worden gebruikt voor voortstuwing.

Het brandrisico in deze omgevingen vormt een aanzienlijke bedreiging voor mensenlevens en eigendommen vanwege de direct beschikbare brandstoffen zodra de brand is ontstoken. Het is essentieel om dit risico te verkleinen om de veiligheid van machinisten en alle mensen in de buurt van installaties van dit type te waarborgen.

Om Machinery Spaces te beschermen biedt AquaMist:

  • Drie verschillende technologieën om beter aan de behoeften van de eindgebruiker te voldoen: ULF, SONIC en FOG.
  • Door derden getest en goedgekeurd
  • Geschikt voor ‘niet strakke’ behuizingen
Download brochure

Download Aquamist brochure

Het AquaMist-productassortiment omvat wereldwijd goedgekeurde Watermist-oplossingen die worden ondersteund door meer dan 100 jaar expertise in brandbeveiliging. AquaMist biedt een breed scala aan systemen om u de meest geschikte brandbestrijdingsoplossing te bieden om mensen en eigendommen te helpen beschermen tegen een breed scala aan brandrisico’s.

U kunt alle informatie lezen in de brochure. Heeft u vragen? Neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord.