Aquamist

U bevindt zich hier:

Toepassing Industriële friteuses

Industriële friteuses zijn fornuizen die in de voedingsindustrie veel worden gebruikt om verbruiksartikelen te produceren, zoals bijvoorbeeld gepaneerd vlees, aardappelproducten en voorgekookte snacks. Ze bevatten grote hoeveelheden bakolie (tot 19.000 liter of 5.000 US gallons) en werken bij temperaturen tot 354 ° C (670 ° F). Industriële friteuses hebben een omloopsnelheid van tussen de 5 en 12 uur voor continue productie, een omzet van 5 uur zou voldoende zijn om onder de meeste frituuromstandigheden een goede oliekwaliteit te behouden. Het verlengen van de omzet naar 12 uur zorgt voor veel meer druk op de olie. Zelfs met zorgvuldige controle van alle andere aspecten van het frituren, inclusief temperatuur, vocht, kruimel, kruiden en filtratie, zal de olie na continu gebruik achteruitgaan.

Veel batchfriteuses kunnen worden verwarmd tot de ingestelde temperatuur 30 minuten tot 1 uur voordat het frituren begint. Na het opstarten zal het gebruik van de friteuse variëren, bij intensief gebruik misschien een paar keer per dag, gescheiden door inactieve perioden. Deze combinatie van extreme hitte en brandstofvolume creëert een potentieel maar aanzienlijk brandgevaar. Branden ontstaan als olie de zelfontbrandingstemperatuur bereikt of als er ontstekingsbronnen worden geïntroduceerd boven het vlampunt. Grote hoeveelheden olie, eenmaal verwarmd, houden de temperatuur op peil en blijven daardoor lange tijd brandgevaarlijk. Het koelen van de olie is daarom van cruciaal belang om herontbranding te voorkomen. Dit kan moeilijk zijn, gezien het energiezuinige ontwerp van moderne industriële oliekokers, waardoor afkoeling een traag proces is.

Een brandincident vormt een groot risico voor elk bedrijf. Brand kan gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering in hele faciliteiten, met mogelijk verlies van mensenlevens tot gevolg, evenals met apparatuur, activa en productietijd, wat tot aanzienlijke kosten kan leiden. Brandincidenten in de voedingsindustrie kunnen kostbaar zijn en er zijn zeer strikte procedures om voedselverontreiniging te voorkomen.

Om de productiviteit van een industriële frituurinstallatie te maximaliseren en het brandrisico in evenwicht te houden, is het van cruciaal belang om een geschikt brandbeveiligingssysteem te installeren. Door de brand-, koelversneller snel te onderdrukken, kunnen levensgevaar, stilstand en opruimkosten worden geminimaliseerd.

AquaMist ULF-oplossing voor industriële friteusebescherming (IFP):

  • FM-goedgekeurde oplossing
  • AquaMist IFP biedt flexibele brandbeveiligingsoplossingen voor zelfs de strengste projectvereisten
  • Eenvoudige installatie, betrouwbaarheid en uitgebreide goedkeuringen worden gecombineerd voor kosteneffectieve oplossingen
  • AquaMist IFP helpt reparatie- en schoonmaakkosten te minimaliseren, evenals stilstand in geval van brand
Download brochure

Download Aquamist brochure

Het AquaMist-productassortiment omvat wereldwijd goedgekeurde Watermist-oplossingen die worden ondersteund door meer dan 100 jaar expertise in brandbeveiliging. AquaMist biedt een breed scala aan systemen om u de meest geschikte brandbestrijdingsoplossing te bieden om mensen en eigendommen te helpen beschermen tegen een breed scala aan brandrisico’s.

U kunt alle informatie lezen in de brochure. Heeft u vragen? Neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord.