U bevindt zich hier:

Brandmeldinstallaties

Een brandmeldinstallatie (BMI), heeft als doel om een brand in een gebouw in een mum van tijd te melden. De BMI stuurt de ontruimingsalarminstallatie of blusinstallatie aan. Uiteraard is het voor u belangrijk dat de BMI betrouwbaar is en goed werkt op het cruciale moment dat er brand uitbreekt. In sommige vallen is een dergelijke installatie verplicht volgens het Bouwbesluit.

Van Ginkel Groep is expert op het gebied van brandmeldinstallaties en helpt u graag verder. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw bedrijf of pand te bespreken.

Brandmeldinstallaties computer

BMI voor brandveiligheid

Een brandmeldinstallatie meldt zo snel mogelijk waar in uw pand brand uitbreekt. De installatie stuurt direct uw andere brandbeveiligingsinstallaties aan, zoals de ontruimingsalarminstallatie en blusinstallaties. Daarbij verzorgt de BMI een doormelding naar de regionale Alarmcentrale van de brandweer zodat het alarm snel opgevolgd wordt. Voor veel bedrijven is een betrouwbaar brandmeldsysteem onmisbaar. Zo garandeert u de brandveiligheid in uw gebouwen en zorgt u ervoor dat brandschade wordt beperkt. Hierdoor versterkt de aanwezigheid van een BMI de bedrijfscontinuïteit. Ook is er meer tijd om personen in het gebouw in veiligheid te brengen.

Brandmelding

Betrouwbare en gecertificeerde brandmeldinstallaties

Kies voor Van Ginkel Groep voor de levering, installatie, het beheer en onderhoud van de installatie voor een brandmeldinstallatie waar u op kunt vertrouwen. We kunnen het volledige pakket uitvoeren van ontwerp en certificering tot met oplevering aan de eind-klant. Door een slimme combinatie aan te bieden van kwalitatief hoogwaardige producten, een deskundige en innovatieve aanpak en een gecertificeerd installatiebedrijf, bespaart u gigantisch op overbodige overhead. Daarbij stelt deze intensieve samenwerking ons in staat om de kwaliteitsbewaking tot in detail te kunnen garanderen.

We bieden meerdere soorten brandmeldsystemen. Welk systeem voor u geschikt is, hangt af van diverse factoren die we verder toe zullen lichten. Hou ook zeker rekening met het belang van een goed ontwerp. Een goed ontwerp zorgt ervoor dat de installatie past bij het gebruik van uw gebouw. Zo voorkomt u dat u de installatie later moet aanpassen. Het is altijd duurder om een fout in de installatie te herstellen, dan om te investeren in een goed ontwerp! Van Ginkel Groep staat u van begin tot eind bij.

Verschillende soorten brandmeldsystemen

Er zijn twee soorten BMI’s waar u uit kunt kiezen: niet-automatische en automatische brandmeldinstallaties. Een niet-automatische BMI bestaat uit een systeem met alleen handbrandmelders. Deze moeten worden aangebracht op eenvoudig bereikbare plaatsen in de verkeersroute. Deze route gaat van start bij de doorgang van een ruimte en loopt over vloeren, trappen of hellingbanen tot de doorgang naar een volgende ruimte. De handmelders moeten worden bevestigd in het directe zicht, op minder dan twee meter van een brandslanghaspel.

Indien er geen brandslanghaspels aanwezig zijn in de ruimte, moeten de handmelders zijn aangebracht op bereikbare plaatsen op de verkeersroute. Bij voorkeur bij de (nood)uitgangen of naast een draagbaar blustoestel. Handbrandmelders geven geen automatisch signaal door aan de meldkamer en alarmeren niet automatisch. Het is nodig om de brandmelder handmatig te activeren.

Een automatische brandmeldinstallatie is veiliger, omdat deze installatie brand automatisch detecteert en direct de ontruimingsalarminstallatie waarschuwt. Door optische en akoestische signalen wordt de aanwezigen duidelijk gemaakt dat ze moeten vluchten. De automatische BMI kan doorgeschakeld zijn naar de alarmcentrale of de brandweer. Ook kan de BMI het blussysteem inschakelen. Dit beperkt of voorkomt de verspreiding van vuur en rook.

Van Ginkel Groep heeft diepgaande kennis van diverse merken installaties, met o.a. Tyco FireClass, Kentec, Protec, Argus, Signalco PBS en Fast2000. U kunt zowel bij ons terecht voor een conventioneel systeem voor kleine toepassingen als voor meer complexe systemen op basis van geadresseerde melders en modules. Afhankelijk van uw wensen kan dit zowel bedraad als draadloos uitgevoerd worden. De omvang van de installatie hangt af van diverse factoren. Zo heeft dit onder meer te maken met:

  • Het risico. Hoeveel risico is er dat er brand uitbreekt?
  • Gebruik. Wat is het doel van het pand waar de BMI geplaatst wordt?
  • Oppervlakte van het pand.
  • De hoogte van het pand.
  • De zelfredzaamheid van de mensen die in het pand aanwezig zijn.

Aanleg en onderhoud BMI met keurmerk

Op verschillende brandbeveiliging installaties zijn certificeringen van toepassing om aan de wettelijke vereisten en regelgeving te voldoen. Dit toont de bedrijfsvaardigheid van de installatie aan. We zijn een gecertificeerd BMI- en sprinklerinstallatie leverancier. Dit wil zeggen dat we periodiek beoordeeld worden door een erkende certificatie-instelling. Deze instelling ziet erop toe dat alle producten en diensten aan de gestelde eisen voldoen en dat Van Ginkel Groep blijvend voldoet aan de criteria zoals deze zijn beschreven in het certificatie schema. De aanleg en het onderhoud van uw BMI vindt plaats volgens de CCV Regeling / NEN2535.

Als erkend bedrijf in branddetectie kunnen we zowel certificering, inspectie en her-inspectie voor de BMI voor u verzorgen. We werken samen met een onafhankelijke inspectie instantie en verlenen u de benodigde begeleiding om tot een gecertificeerd systeem te kunnen komen.

We kennen de normen en hebben verstand van BMI’s. Bij oplevering of na het onderhoud van uw BMI ontvangt u een certificaat indien aan alle eisen is voldaan. Dit certificaat toont aan dat de installatie aan alle eisen voldoet. Indien gevraagd, kunt u dit certificaat ook overleggen aan de gemeente, de brandweer of uw verzekeraar.

Brandmeldinstallatie - Muur

Inspectie van uw huidige BMI

Om een optimale werking van uw BMI te garanderen, laat u deze inspecteren door een onafhankelijke inspecteur. Het is daarbij wettelijk verplicht om uw brandmeldsystemen periodiek te laten controleren volgens de NEN 2654. U kunt Van Ginkel Groep inschakelen voor het beoordelen van uw huidige brandbeveiliging. Onze experts bekijken hoe uw BMI functioneert in samenhang met overige maatregelen die u treft. Zo kijken we bijvoorbeeld hoe de doormelding naar de brandweer verloopt en of het onderhoud gedegen wordt uitgevoerd.

U ontvangt een inspectierapport waarin staat of de brandbeveiliging en de installatie die u in gebruik heeft past bij uw situatie. Is dit niet het geval? Dan stellen we u op de hoogte van punten die u kunt verbeteren. Indien alles in orde is, ontvangt u een inspectiecertificaat. Met dit certificaat kunt u aantonen dat u aan de wet voldoet. Het inspectiecertificaat is onder meer belangrijk om te kunnen tonen aan uw verzekeraar, de brandweer of de gemeente.

Onderhoud van brandmeldsystemen

U heeft een compleet brandmeldsysteem geïnstalleerd en alles ziet er goed uit. De installatie is keurig netjes geïnstalleerd en alle onderdelen werken naar behoren. Toch dient de installatie onderhouden te worden. Dit onderhoud hoort jaarlijks plaats te vinden en moet worden uitgevoerd door een gecertificeerd onderhoudsbedrijf op het gebied van brandmeldinstallaties. Van Ginkel Groep is volledig gecertificeerd en een betrouwbare partner voor het onderhoud van uw installatie.

VG Technisch Beheer en Onderhoud voert de lopende onderhoudscontracten uit. Er is sprake van nauwe samenwerking tussen onderhoud en de project uitvoeringen van Van Ginkel Groep op het gebied van branddetectie- en ontruimingsalarm installaties. Deze nauwe samenwerking zorgt ervoor dat de juiste informatie met betrekking tot de diverse opgeleverde brandbeveiligingssystemen adequaat wordt overgedragen naar de onderhoud tak. Het team onderhoud weet dus snel uit welke systemen en componenten de installaties bestaan.

Niet alleen uw BMI kunnen we in onderhoud nemen, ook voor het onderhoud van de ontruimingsalarminstallatie, het sprinklersysteem en waar nodig het inbraakalarm en CCTV-systeem kunnen we voor u verzorgen. U kunt dus bij één partij terecht voor alles op het gebied van brandveiligheid. We ontzorgen u volledig, zodat u zich kunt richten op uw bedrijfsvoering. Onze specialisten houden zich dagelijks bezig met diverse elektronische brandbeveiligingsinstallaties voor projecten binnen de (petrochemische)industrie, utiliteit, kantoren, parkeergarages en meer.

 

Contact opnemen

Gaat het om brandveiligheid? Van Ginkel Groep staat u bij met een deskundig advies en branddetectie en brandmeldinstallatie voor uw pand. Van conventionele systemen voor kleine toepassingen tot complexe systemen of een systeem op maat: het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Bent u benieuwd wat Van Ginkel voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op. Onze adviseurs helpen u graag verder.

Of u nu al wilt uitbesteden tijdens de ontwerpfase of op zoek bent naar onderhoud voor uw huidige systeem, bij Van Ginkel Groep kunt u terecht. We kunnen u onder meer bijstaan bij het ontwerp- en tekenwerk, projectmanagement, uitvoeren en installatie en de inbedrijfstelling van het systeem. Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier op onze website, e-mail of door te bellen.

Na een succesvolle oplevering van het project kunnen we u een compleet trainingsprogramma aanbieden voor de beheerders van de installatie(s). Met een volledig pakket van service en onderhoud van de BMI, al dan niet met aansluiting op de meldkamer voor snelle opvolging van alarmmeldingen, weet u zeker dat u op uw systeem kunt rekenen.

Neem contact op met Van Ginkel Groep

Voor meer informatie over onze producten of diensten, kunt u gerust contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier. Wilt u ons liever bellen? Dat kan via +31 (0)181 212 100. Wij staan u graag te woord.