Aquamist

U bevindt zich hier:

AquaMist ULF Oplossing

Een complete technische oplossing inclusief pompen, kleppen, afvoermondstukken, leidingen en fittingen, allemaal ontworpen om te functioneren als één specifiek brandbeveiligingssysteem.

Het systeem werkt bij een werkdruk van 7 tot 12 bar (101,5-174,0 psi) en produceert waterdruppels via een reeks spuitmonden, speciaal ontworpen en goedgekeurd voor een groot aantal brandgevaren. AquaMist ULF-systemen worden geleverd via geautoriseerde partners.

De AquaMist ULF-trainingsmodules bieden volledige ontwerp-, technische, commerciële en levenscycluskennis. Geautoriseerde partners worden volledig ondersteund door het technische serviceteam en alle brandbeveiligingsproducten worden vervaardigd volgens de hoogste kwaliteit.

Voordelen van een lagedruk Watermistsysteem zijn onder meer een lagere waterbehoefte, wat zich vertaalt in lagere drukverliezen, buizen met een kleinere diameter en lagere installatiekosten in vergelijking met traditionele sprinklersystemen. Omdat het systeem alleen water zonder toevoegingen gebruikt, heeft het geen nadelige gevolgen voor het milieu.

AquaMist SONIC Oplossing

Dit systeem maakt gebruik van niet-giftige en gemakkelijk verkrijgbare blusmiddelen (water en stikstof). De AquaMist SONIC twin-fluid technologie is veilig voor mensen en is milieuvriendelijk.

Het is gemaakt van beproefde componenten, waaronder een ASME / TPED-goedgekeurde roestvrijstalen wateropslagtank. Het systeem is geschikt voor automatische detectie en activering en / of handmatige activering op afstand en wordt geïnstalleerd en onderhouden door geautoriseerde distributeurs. Slechts twee supersonische verstuivers creëren 1,5 biljoen superfijne waterdruppeltjes per seconde, met een gecombineerd oppervlak van 121 m2. Dit komt overeen met het in één minuut bedekken van het oppervlak van een voetbalveld van Olympisch formaat.

Bovendien drijven de verstuivers de druppeltjes met hoge snelheid door de verbrandingszone, waardoor het vuur snel wordt neergeslagen. De verstuiver is de sleutel tot de effectiviteit van het AquaMist Sonic-systeem. Supersonische technologie genereert een zone met hoge snelheid en lage druk die een dun laagje water naar een primair vernevelingsgebied trekt. Een kegelvormige supersonische golf creëert dan een zone met extreme versnelling en hoge afschuifsnelheid, waardoor de plaat in vernevelde druppels wordt gebroken.

AquaMist FOG Oplossing

AquaMist FOG-systemen verminderen het verbruik van water en de vereiste leidingdiameters en bieden tegelijkertijd een snelle en efficiënte methode van brandbeveiliging voor branden van klasse A en B.

AquaMist FOG biedt uitstekende brandbestrijdingsbescherming voor turbine- en transformatorruimten, motortestcellen, dieselmotoren en alternatoren, verfspuitcabines en mechanische roltrappen. Het systeem werkt bij werkdrukken van 70 tot 200 bar om met hoge snelheid druppels met een kleine diameter te produceren. Voor elk afzonderlijk beschermd gevaar zijn geoptimaliseerde nozzles ontwikkeld en getest. AquaMist FOG is gebaseerd op principes van beproefde hydraulische technologie.

Sproeikoppen zijn ontworpen om water af te voeren in de vorm van watermist, waarbij kleine druppels een groot effectief koeloppervlak van het vuur en het omliggende volume creëren. De hoge snelheid van de druppels betekent dat de mist de hete dampen kan binnendringen en snel het verbrandingsgebied kan bereiken. AquaMist FOG-systemen zijn verkrijgbaar als een vooraf ontwikkeld cilindersysteem of een ontwikkeld pompsysteem, AquaMist FOG biedt een veelzijdige brandbeveiligingsoplossing.

AquaMist FOG-systemen zijn een van de beste opties wanneer leidingafmetingen of drukverliezen kritiek zijn, bijvoorbeeld in toepassingen zoals oudere erfgoedgebouwen of bibliotheken en archieven, waar kwetsbare infrastructuur specialistische zorg en aandacht nodig heeft.

Download brochure

Download Aquamist brochure

Het AquaMist-productassortiment omvat wereldwijd goedgekeurde Watermist-oplossingen die worden ondersteund door meer dan 100 jaar expertise in brandbeveiliging. AquaMist biedt een breed scala aan systemen om u de meest geschikte brandbestrijdingsoplossing te bieden om mensen en eigendommen te helpen beschermen tegen een breed scala aan brandrisico’s.

U kunt alle informatie lezen in de brochure. Heeft u vragen? Neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord.