U bevindt zich hier:

Blusgasinstallatie: een effectief brandblussysteem

Met een blusgasinstallatie controleert of blust u een brand met een ander blusmiddel dan enkel water. Water kan namelijk zeer veel schade veroorzaken binnen uw bedrijf, waardoor de schade (haast) net zo groot kan worden als van het vuur. Van Ginkel Groep biedt diverse grensverleggende oplossingen voor dit probleem.

Voor brandbestrijding in specifieke ruimtes, zoals in de serverruimte of het archief, ontwerpen en leveren we diverse soorten blusgasintallaties. U heeft onder meer de keuze uit:

  • Inergen
  • Novec 1230
  • CO2-installaties

Deze veilige en betrouwbare blusgassystemen helpen uw elektronica en meubilair te beschermen. De ideale oplossing voor tal van zakelijke toepassingen! Ontdek direct ons uitgebreide aanbod aan blusgassystemen of neem contact op voor een persoonlijk advies.

Hoe werkt een blusgasinstallatie?

Een blusgasinstallatie is een gebouwinstallatie die werkt door een mengsel van gas in de ruimte te blazen. Dit gas zorgt ervoor dat een brand wordt geblust en voorkomt materiƫle schade. De installatie bestaat uit meerdere onderdelen. Automatische brandmelders geven een signaal bij rookvorming. De rookmelders activeren het bedieningspaneel op het moment dat er rook wordt gesignaleerd. Vervolgens stuurt dit bedieningspaneel een bericht naar de meldingsapparaten en leidingen die het gas beginnen af te geven op specifieke locaties. Het gas loopt vanuit de gasflessen door de leidingen richting de inblaaskoppen. Deze zorgen ervoor dat het gas op de brand wordt gespoten om zo snel mogelijk het vuur te doven.

Blusgasinstallatie

Voordelen van een blusgassysteem

In tegenstelling tot andere blussystemen zoals sprinklerinstallaties, is de schade minimaal bij het gebruik van blusgasinstallaties. Hoofdzakelijk omdat er gebruik wordt gemaakt van gas in plaats van water. Water is zeer schadelijk voor elektronica. Een groot voordeel van het gebruik van blusgas is dat uw bedrijf zo snel mogelijk weer operationeel is. De installatie kan zowel gebruikt worden in bezette als onbezette ruimtes. Hierdoor kan het systeem razendsnel een brand blussen en uw personeel beschermen. Door de snelle reactie op de brand minimaliseert de installatie ook de hoeveelheid rook en roet. Genoeg redenen dus om te kiezen voor een innovatieve installatie met blusgas.

Toepassingen van de installatie

Blusgasinstallaties zijn inzetbaar voor elk type brand en situatie. Hierdoor heeft het systeem tal van toepassingen. Blusgassystemen zijn uitermate geschikt voor het blussen van brand in archiefruimtes, opslagruimtes, motorruimtes in de scheepvaart, generator ruimtes, stallingplaatsen, serverruimtes en meer.

certificaten

Certificeringen blusgasinstallaties

Om zeker te zijn van een deugdelijke brandbeveiliging, wordt in veel gevallen een certificering van de blusinstallatie vereist. Zo weet u zeker dat de blusgasinstallatie niet alleen tijdens de oplevering aan de eisen voldoet, maar ook blijft beschermen in de jaren die volgen. Van Ginkel Groep is een erkend en VBB / KIWA gecertificeerd installatie- en onderhoudsbedrijf van blusgassystemen. We hebben de kennis en capaciteit in huis om installaties te ontwerpen, leveren, monteren en onderhouden op een deskundige en geheel gecertificeerde wijze.

Onderhoud

Installatie en onderhoud blusgasinstallatie

Het juiste onderhoud garandeert langdurige betrouwbaarheid van uw installatie. We beschikken over een serviceteam dat 24/7 beschikbaar is. Onze goed opgeleide, gecertificeerde servicetechnici zijn gespecialiseerd in blusgassystemen en ook in te schakelen voor reparaties als preventief onderhoud.

Neem contact op

Voor meer informatie over onze producten of diensten, kunt u gerust contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier. Wilt u ons liever bellen? Dat kan via +31 (0)181 212 100. Wij staan u graag te woord.