Calamiteiten unit

U bevindt zich hier:

Calamiteiten unit

De mobiele calamiteiten unit is een uniek product welke wij in eigen huis ontworpen hebben. De unit is snel inzetbaar voor locaties in de petro- chemie en voorziet in een uitstekende brand bestrijding op basis van water met bijmenging van een schuim vormend middel.

Snel en mobiele brandbeveiliging op locatie voor brandbestrijding of beveiliging tijdens (groot) onderhoudswerk
Het inzetten van de mobiele calamiteiten unit is mogelijk bij potentièˆle calamiteiten, of zoals de klanten van Van Ginkel ervan gebruik maken, als preventieve inzet tijdens vooraf geplande werkzaamheden aan de brandblus beveiliging.

De unit kan een complete blus installatie, of installatie delen al dan niet tijdelijk overnemen, maar ook een gerichte inzet van de monitor bij een verhoogt risico op brand. In gezamenlijk overleg, wordt met de klant een risicoanalyse uitgewerkt en de omvang van de inzet van de Calamiteiten Unit in samenspraak met de regionale overheid bepaald. Een optionele integrale firepack in de mobiele Calamiteiten Unit voorziet in een eigen onafhankelijke toevoer van voldoende (onbeperkt) bluswater op de locatie waar dit nodig is. Voor de Calamiteiten unit is daarvoor directe toegang tot nabijgelegen oppervlaktewater noodzakelijk, dit in de vorm van bijvoorbeeld een aanwezige rivier of water uit de haven. De unit kan overweg met zowel zoet water als brak water.

Kerngetallen van de Calamiteiten Unit

SABO Foam blus schuim vormende middelen
SABO Foam is een van de marktleiders op het gebied van brandbestrijding middels blusschuim concentraten. SABO doet veelvuldig onderzoek en beschikt over de technologische kennis waardoor het een wereldspeler is geworden. Bij de calamiteiten unit passen wij de SABO Foam producten toe afgestemd op de behoefte.

De Calamiteiten Unit is snel inzetbaar
Doordat de unit al op de locatie aanwezig is en geplaatst is op een trailer oplegger kan de unit snel op de juiste plek van de calamiteit ingezet worden. Indien gewenst kan de unit uitgevoerd worden met een eigen water aanzuigende pomp voor oppervlakte water (zoet of brak water). Zo is er een onbeperkte hoeveelheid water beschikbaar.

De Calamiteiten Unit is een maatwerk product en kan geleverd worden naar uw specifieke eisen en wensen
Gezien elke locatie en pakket van eisen anders ligt bij elke klant is de calamiteiten unit een maatwerk product welke volledig afgestemd kan worden op de mogelijke inzet op uw locatie. Hierbij te denken aan aansluit materiaal/toevoerleidingen, zelf voorzienend in water toevoer, pickup trucks voor de bestrijding van de calamiteit, etc.

De Calamiteiten Unit kan aangekocht worden of eventueel aan u verhuurd worden voor korte of langere tijd
De unit kan door u aangekocht worden waarbij wij voor u het onderhoud aan de unit en schuim levering voor u kunnen uitvoeren. Uiteraard is het ook mogelijk om de unit te huren voor een kortere periode bijvoorbeeld tijdens groot onderhoud. Voor een langere periode is het huren mogelijk in combinatie met het onderhoud.

Voordelen

Een korte opsomming van de voordelen en kerngetallen van de calamiteiten unit zijn onder andere:

  • Zeer snel inzetbaar op locatie met weinig mankracht
  • Geen aanzuig problemen met het water, geen zware aansluit slangen nodig Geen Jetty of steiger nodig
  • Transportabel / mobiel ontwerp op een eigen permanente oplegger Handmatig te starten en/of auto start via een controlekamer op afstand Directe aansluiting blus systeem capaciteit van 1.000 l/min tot 15.000 l/min Blus medium: water of water met automatische 3% schuim bijmenging Schuim beschikbaar op locatie naar gelang behoefte, b.v. 12 of 20 m3
  • Steam nozzle worp lengte ca. 120m bij 10 bar / spray nozzle voor water gordijn