U bevindt zich hier:

Branddetectie

Bescherm medewerkers en inventaris met adequate branddetectie. Van Ginkel Groep is expert op beveiligingsgebied.

Brandmeldinstallatie
Brandmeld installaties, Ontruiming alarmsysteem

Wij hebben diepgaande kennis van verschillende merken brand meldinstallaties. Onder andere: Tyco FireClass, Kentec, Protec, Argus, Signalco PBS, Fast2000. Wij leveren conventionele systemen voor kleine toepassingen en complexe systemen op basis van geadresseerde melders & modules. Zowel bedraad als draadloos.

Mimic en Grafische panelen
Mimic & Grafische panelen, Netwerken & Visualisatie

Mimic en Grafische panelen geven een betrouwbaar en snel overzicht van de status van de brandmeldinstallatie. Deze panelen (tot en met geheel digitale panelen) worden compleet op maat gemaakt voor het project. Tevens bieden wij oplossingen voor het samen brengen van de installaties in een koper of glasvezel netwerk.

Geluidsmeting, Proefbrand
Geluidsmeting, Proefbrand, Deurfan ventilatie testen

Binnen onze organisatie hebben wij specialisten in huis voor het houden van het testen van systemen: - Proef branden - Geluidsmetingen (ontruimingsalarm) - Lucht dichtheid testen van ruimtes

Sprinkler meldpanelen
Sprinkler meldpanelen

Voor een compleet overzicht van de status van een complexe sprinkler blus installatie leveren wij sprinkler meldpanelen. Hierbij worden de statussen van de alarm kleppen, sectie kleppen, etc ingelezen en weergegeven. Ook automatische sturingen zijn mogelijk. Het systeem word geheel op maat gemaakt.

Rook aspiratie systemen Hitte lijn detectie
Rook aspiratie systemen, Hitte lijn detectie

Specifieke toepassingen zoals server ruimtes, controle kamers, een hoge atrium, tunnels, etc hebben een speciale aanpak nodig voor branddectie. Hiervoor leveren wij hoog gevoelige rook aanzuig / aspiratie systemen maar ook hittelijn detectie systemen. Integratie in een brandmeldinstallatie is mogelijk.

Systeem Inspecties en Certificering
Systeem Inspecties & Certificering

Als gecertificeerd branddetectie bedrijf kunnen wij onze installaties compleet gecertificeerd opleveren. Tevens hebben wij de kennis in huis voor het uitvoeren van inspecties aan de installaties, het her-inspecteren en het her-certificeren van de installaties.

Brandmelding

Branddetectie

U kunt niet zonder goede branddetectie voor uw bedrijf of organisatie. Branddetectiesystemen vergroten de veiligheid en voorkomen dat uw bezittingen in rook opgaan. Een detectiesysteem helpt brand- en rookontwikkeling niet voorkomen, maar zorgt er wel voor dat u snel en adequaat kunt handelen. Bij Van Ginkel Groep vindt u diverse soorten en merken brandmeldinstallaties. Daarnaast bieden we maatwerkoplossingen aan.

Voor iedere organisatie bieden we de juiste oplossing. Bekijk direct ons aanbod of neem contact op als u meer wilt weten over de mogelijkheden. We vertellen u graag meer over het belang van detectiesystemen.

Wat is branddetectie?

Branddetectie is een essentieel onderdeel van brandpreventie. Het systeem signaleert of ontdekt een beginnende brand. Een grote brand begint altijd bij een veel kleinere vlam. Door het gevaar in een vroeg stadium te ontdekken, kan ergere schade voorkomen worden. U kunt namelijk direct diverse maatregelen treffen. Er zijn diverse soorten branddetectiemiddelen die u in kunt zetten binnen uw bedrijf, zoals bijvoorbeeld rookmelders en koolmonoxidemelders.

In het geval van een brand detecteren branddetectiesystemen het vuur automatisch. Het systeem blust de brand niet, maar heeft als doel om snel een waarschuwing te verzenden aan personen. Zo krijgen deze personen de tijd om te vluchten en om verdere brandschade te beperken. In combinatie met een detectiesysteem, gebruik je ook blussystemen en bijvoorbeeld brandscheidingen om verdere schade te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan:

Branddetectie wetgeving

Branddetectie wetgeving schrijft voor dat een goed branddetectiesysteem verplicht is wanneer aan diverse voorwaarden voldaan wordt. Dit hangt onder meer af van de omvang, de functie en het type gebouw of pand. Om meerdere redenen is het verstandig om altijd een branddetectiesysteem te installeren. Zo voorkom je mogelijk catastrofale gevolgen. Bovendien komt het regelmatig voor dat een dergelijk systeem verplicht is om aanspraak te kunnen maken op een schadeclaim na een brand. Qua ontwerp en uitvoering moeten de systemen ook voldoen aan bepaalde wet- en regelgeving. Zo moet de installatie voldoen aan NEN 2535 en het beheer, de controle en het onderhoud van het systeem voldoen aan NEN 2645-1.

Van Ginkel Groep is een gecertificeerd branddetectiebedrijf dat installaties compleet gecertificeerd oplevert. Ook voor het uitvoeren van inspecties en het her-inspecteren en her-certificeren bent u bij ons aan het juiste adres. We werken samen met een onafhankelijke inspectie instantie.

Brandmeldinstallatie - Muur

Soorten branddetectiesystemen

Er zijn diverse soorten systemen waar u uit kunt kiezen. De richtlijn NEN2535 is opgesteld voor de aanleg van automatische brandmeldsystemen. Dit systeem bestaat uit:

  • Een alarmcentrale
  • Een (door)meldcentrale
  • Detectoren
  • Bedrading

Van Ginkel Groep biedt onder meer rookmelders, thermische melders, differentiaalmelders en maximaalmelders. Ook zijn er brandmelders voor detectie van straling, lijnmelders en handbrandmelders.

Voor kleine toepassingen leveren we de benodigde conventionele systemen. Conventionele branddetectiesystemen hebben de branddetectoren aangesloten op een lus. Gaat het brandalarm af? Dan wordt dit per lus gemeld. Dit systeem is praktisch, voordelig en eenvoudig in gebruik. Is uw behoefte ingewikkelder? Dan zijn er complexe systemen op basis van geadresseerde melders en modules. Deze installeren we zowel bedraad als draadloos. Deze zogeheten adresseerbare branddetectiesystemen zijn ideaal wanneer u veel systemen nodig heeft binnen uw bedrijf. Er worden meerdere detectoren op eenzelfde net geplaatst. Deze netten worden vervolgens aangesloten op de branddetectiecentrale. De centrale laat zien in welke ruimte het brandalarm is afgegaan en welke detectiematerialen toe zijn aan vervanging. In geval van kabelbreuk blijven de detectoren in werking.

We raden u aan om contact op te nemen als u meer wilt weten over de systemen of als u op zoek bent naar een passend advies. We denken graag met u mee over de juiste oplossing voor uw bedrijf of organisatie.

Totaaloplossing brandveiligheid

Van Ginkel Groep biedt totaaloplossingen op het gebied van brandveiligheid. Naast branddetectiesystemen kunt u bij ons ook terecht voor blussystemen zoals sprinklersystemen of blusgasinstallaties. Van ontwerp tot installatie: we nemen u alles uit handen en bieden maatwerk voor uw organisatie.

We hebben ruime ervaring op het gebied van branddetectie en hebben talloze branddetectiesystemen geïnstalleerd de afgelopen jaren. Dit doen we voor grote en kleine organisaties, op maat of als conventioneel systeem. Als gecertificeerd branddetectiebedrijf leveren we de benodigde installaties compleet gecertificeerd. Een bijkomend voordeel is dat Van Ginkel Groep de kennis in huis heeft om de inspecties aan de installaties uit te voeren en deze te her-inspecteren en her-certificeren. U profiteert van veel gemak en kunt vertrouwen op onze expertise. Uiteraard is het mogelijk om de brandmelders en -detectoren aan te sluiten op uw brandmeldinstallatie en op de eventueel aanwezige ontruimingsinstallatie. In noodsituaties handelt u in een oogwenk op gepaste wijze.

Contact opnemen

Kiest u voor een branddetectiesysteem van Van Ginkel Groep, dan kiest u voor een compleet pakket dat u ontzorgt. We kunnen u onze diensten aanbieden van ontwerpfase tot en met de oplevering. Denk aan bestek, het programma van eisen, het ontwerp en tekenwerk maar ook de installatie tot en met de inbedrijfstelling van de systemen. Na het succesvol opleveren van het project kunnen we u voorzien van een compleet programma aan trainingen voor de beheerders van de installaties. Ten slotte biedt Van Ginkel Groep een volledig pakket van service en onderhoud van de geleverde installatie(s). Indien gewenst komt dit met aansluiting op de meldkamer. Zo worden alarmmeldingen snel opgevolgd en profiteert u van snelle beschikbaarheid van een servicemonteur.

Neem contact op

Voor meer informatie over onze producten of diensten, kunt u gerust contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier. Wilt u ons liever bellen? Dat kan via +31 (0)181 212 100. Wij staan u graag te woord.