Sabo Foam

U bevindt zich hier:

Van Ginkel Groep – Officiële dealer voor SABO Foam

Voor Nederland is de Van Ginkel Groep uw officiële dealer voor de verscheidenheid aan SVM (Schuim Vormende Middelen) voor brandbestrijding binnen Nederland.

Wij kunnen een grote diversiteit aan verschillende schuimsoorten snel (veelal binnen 24 uur) leveren op uw gewenste locatie binnen Nederland. Mogelijkheden voor opslag bij u op locatie, nabij uw locatie of vanuit ons eigen magazijn te Vierpolders zijn bespreekbaar. Ons streven is het waarborgen van de veiligheid van uw bedrijfsvoering hiervoor hebben wij verschillende vormen van serviceverlening in ons portfolio. Neem hiervoor gerust contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden met ons door te spreken.

Hoogwaardige Schuimconcentraten van SABO Foam

Sinds 1946 bieden de SABO Foam schuimconcentraten overal ter wereld bescherming tegen een calamiteit als een brand. De nieuwe en ultramoderne productie- en testfaciliteit in Cologno Al Serio (Bergamo) Italië bouwt voort op deze 70-jarige geschiedenis van hoogwaardige brandbestrijding.

Geavanceerd onderzoek
Ervaren technische service
Ongeëvenaarde klantenondersteuning
Wereldwijde 24-uur logistiek
Uitgebreide testdiensten in combinatie met uitmuntende productie faciliteit, maken SABO Foam de industrie keuze voor brandbestrijdingsschuimen.

Het uitgebreide assortiment concentraat producten gamma is ontworpen om te voldoen aan de meest uitdagende brandgevaren in de civiele, gemeentelijke & overheid, maritieme, industriële en militaire toepassingen.

AFFF Schuimconcentraten van SABO Foam

Waterfilm vormende schuimen (type AFFF of ook wel A tripple F genoemde) concentraten worden geformuleerd met koolwaterstof en fluorkoolstof oppervlakte actieve stoffen om hoogwaardige synthetische schuimbestrijding schuimen te produceren voor gebruik op niet-polaire, klasse B koolwaterstof brandstoffen, zoals ruwe olie, aardolie, diesel en vliegtuigbrandstoffen als kerosine. Deze concentraten kunnen worden aangebracht met een grote variëteit aan doseer- en afvoertoestellen en onderdrukken het vuur via drie mechanismen:

 • 1) het scheiden van de vloeibare brandstof uit de lucht
 • 2) het helpen voorkomen van dampafgifte
 • 3) het verschaffen van een koelend effect.

Met een breed spectrum aan keuringen en registraties van keurende instanties bieden de SABO FOAM AFFF concentraten brandbestrijdingsoplossingen voor een verscheidenheid aan vaste, semi-vaste en noodresponstoepassingen.

AFFF-concentraten hebben uitstekende bevochtigingseigenschappen die ook het branden van klasse A effectief kunnen bestrijden en ze kunnen worden gebruikt in combinatie met droge chemische middelen om nog betere brandbestrijdingsprestaties te bieden. AFFF-concentraten zijn niet geschikt voor gebruik op polaire brandstoffen met een aanzienlijke oplosbaarheid in water, zoals alcoholen, aceton en methylethylketon.

AR-AFFF Schuimconcentraten van SABO Foam

Alcoholbestendige waterfilm vormende schuim (AR-AFFF) concentraten zijn krachtige, synthetische brandbestrijdingsconcentraten geformuleerd met koolwaterstof- en fluorsurfactanten, fluorpolymeren en in water oplosbare polysaccharidepolymeren. AR-AFFF concentreert product schuimen die effectief zijn in het onderdrukken van beide soorten klasse B brandstofbranden – polaire oplosmiddelen (in water oplosbare) brandstoffen zoals methanol, ethanol en aceton, evenals koolwaterstof brandstoffen, zoals benzine, diesel en petroleum.

Wanneer AR-AFFF wordt toegepast op een in water oplosbare brandstof, wordt een polymeer membraan gevormd tussen het schuim en de brandstof. Wanneer het schuim wordt aangebracht op een koolwaterstof brandstof, wordt een film gecreëerd op het brandstof / luchtgrensvlak, vergelijkbaar met AFFF. Evenals AFFF, remt AR-AFFF de dampafgifte en zorgt het voor een afkoelingseffect van schuim in de onderdrukking van beide soorten Klasse B-branden.

Met een breed spectrum aan keuringen en registraties van keurende instanties, bieden SABO FOAM AR-AFFF concentraten brandbestrijdingsoplossingen voor een verscheidenheid aan vaste, semi-vaste en noodresponstoepassingen. Deze concentraten kunnen worden aangebracht met een groot aantal doseer- en ontladingsinrichtingen voor zowel zachte als krachtige toepassing (type I of type II).

Proteïne Schuimconcentraten van SABO Foam

Proteïne brandbestrijdingsschuimconcentraten zijn geformuleerd met van nature voorkomende gehydrolyseerde eiwitten, in combinatie met schuimstabilisatoren, bactericiden, corrosieremmers, antivriesadditieven en oplosmiddelen. Op eiwit gebaseerde brandbestrijdingsschuimen bieden een robuuste schuimdeken voor brand- en damponderdrukking klasse B. Meer complexe Fluoroproteïne (FP) en Fluoroproteïne Alcoholbestendige (FPAR) schuimconcentraten omvatten ook fluorchemicaliën en polymeeradditieven om de vlamdovende werking van het schuim te verbeteren en de brandstofopname te belemmeren.

Met een breed spectrum aan goedkeuringen en lijsten van derden, bieden SABO-schuimammonium- en fluoroproteïne schuimconcentraten brandbestrijdingsprestaties voor een verscheidenheid aan vaste, semi-vaste en noodresponstoepassingen. Typische toepassingen zijn mariene systemen aan boord, olie- en gastankbedrijven, raffinaderijen en opslagfaciliteiten.

Hoge expansie Schuimconcentraten van SABO Foam

High Expansion (HI-EX) schuimconcentraten zijn niet-gefluoreerde formuleringen die oppervlakteactieve koolwaterstoffen, oplosmiddelen en stabilisatoren bevatten. Deze concentraten breiden uit met hoge verhoudingen, typisch tussen 200: 1 en 1000: 1, om klasse A-, klasse B- en LNG-branden en -dampen te onderdrukken.

Wanneer HI-EX-concentraten worden gebruikt met schuimgeneratoren met een hoge expansie, kunnen ze snel volumineuze schuimhoeveelheden vormen om grote kamers en omsloten ruimtes binnen enkele minuten te vullen. Het expansieve schuimvolume ondersteunt de onderdrukking van horizontale en verticale (driedimensionale) branden met minimaal watergebruik. HI-EX schuimsystemen worden vaak gebruikt voor brandbeveiliging in grote gebouwen met hoogwaardige eigendommen zoals vliegtuighangars en distributiecentra.

Bij gebruik met middeldruk schuimapparatuur vormen HI-EX-concentraten een schuimdeken dat brandstofdampen onderdrukt en een brand onderbrekend koeleffect verschaft. Medium-expansion schuim wordt minder beïnvloed door windomstandigheden en wordt daarom vaak gebruikt in buitentoepassingen.

SABO Foam Concentraten overzicht

In onderstaand overzicht staan de verschillende SABO blusschuim concentraten. In het overzicht zijn de eigenschappen, beschikbare keuren, temperaturen en toepassingen te vinden. Mocht u vragen hebben over de beschikbare blusschuim concentraten neem dat gerust contact met ons op.

SABO Foam Voordelen
 • Snel leverbaar binnen 24 uur binnen Nederland
 • Schuim beschikbaar voor een verscheidenheid aan toepassingen en omgevingen
 • Sabo Foam is een wereldspeler op gebied van SVM Schuim Vormend Middel
 • Eigen research afdeling en ontwikkeling van nieuwe producten en toepassingen
AquaMist ULF Oplossing
SABO Foam Toepassingen
 • Petrochemische Industrie
 • Productie faciliteiten, fabrieken, magazijnen, opslag locaties
 • Raffinaderijen, Tank parken, Tank- & Pompputten
 • LNG Gas faciliteiten en Offshore platformen, FPSO & Scheepvaart
 • Luchthavens, Helihavens, Hangars, Jetties
 • Energiecentrales, Militaire basis, Marine schepen
SABO Foam Keuringen
 • EN1568:2008
 • UL-162
 • IMO1312
 • IMO670
 • MED B and MED D
 • ICAO
SABO Foam Product datasheet

Via onderstaande download link is het mogelijk om de product datasheet betreffende SABO Blusschuimen te downloaden. Dit document is beschikbaar in het Engels. Download: SABO Foam Product data sheet 2019